Ingrediënten:
Tip: Lekker met frisse salade.
- 1 pak mix voor pizzabodem (450 g)
- 150 g witte druiven
- 2 blikjes artisjokharten (a 185 g)
- 200 g roquefort (kaas)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 theelepels gedroogde oregano
- zout en peper
- ½ zakje verse bieslook (a 25 g)
- Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
- Pizzadeeg maken volgens gebruiksaanwijzing.
- Halveer de druiven.
- Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in stukjes.
- Roquefort verkruimelen.
- Meng de druiven, kaas, artisjok, tomatenblokjes en oregano.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Bieslook erboven fijn knippen.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
- Ieder deel uitrollen tot een ronde lap.
- 1/4 deel van vulling in het midden op elke deeglap leggen en dichtklappen.
- Druk de randen goed aan.
- Calzones in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
Tip: Lekker met frisse salade.