Piz­za cal­zo­ne

Ingrediënten:
  • 1 pak mix voor pizzabodem (450 g)
  • 150 g witte druiven
  • 2 blikjes artisjokharten (a 185 g)
  • 200 g roquefort (kaas)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • zout en peper
  • ½ zakje verse bieslook (a 25 g)
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Pizzadeeg maken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Halveer de druiven.
  • Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in stukjes.
  • Roquefort verkruimelen.
  • Meng de druiven, kaas, artisjok, tomatenblokjes en oregano.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook erboven fijn knippen.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
  • Ieder deel uitrollen tot een ronde lap.
  • 1/4 deel van vulling in het midden op elke deeglap leggen en dichtklappen.
  • Druk de randen goed aan.
  • Calzones in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Tip: Lekker met frisse salade.