Pizza met crème fraîche, tomaat, champignons, rucola, mozzarella

Ingrediënten
  • 1 gele paprika
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 5-7 champignons
  • 50 gram pitloze zwarte olijven
  • handvol fijngesneden rucola
  • 1 bol (buffel) mozzarella
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout
Bereiding:
  • Maak deeg volgens het basisrecept of neem kant en klare bodems
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier het deeg bovenop
  • Smeer het deeg in met de crème fraîche
  • Kruid het geheel met peper, zout, oregano en basilicum
  • Halveer de cherrytomaatjes en schik ze over het deeg
  • Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij hem in dunne reepjes
  • Schik de reepjes paprika over het deeg samen met de fijngesneden olijven
  • Snij de champignons in schijfjes en de mozzarella in reepjes, verdeel over de pizza's
  • Werk de pizza af met de tijm en geraspte kaas
  • Plaats het geheel in de oven voor 18-22 minuten op 220º
  • Schik vlak voor het serveren de rucola over de pizza en dien warm op