Keukenspullen
- grillpan
- bakpapier
- 30 g verse basilicum
- 6 el traditionele olijfolie
- 600 g verse spinazie
- 2 courgettes (in dunne plakken)
- 2 aubergines (in dunne plakken)
- 2 pizzadeeg met tomatensaus (koelvers)
- 200 g gemalen geitenkaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Haal de blaadjes van het basilicum; snijd de steeltjes fijn.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de basilicumsteeltjes met de spinazie totdat die is geslonken. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken in een vergiet.
- Besmeer de courgette en aubergine met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de grillpan en gril de groenten.
- Rol het pizzadeeg uit en snijd er 16 minipizza's uit.
- Leg de pizza's op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de pizza's met de tomatensaus uit de verpakking en verdeel het spinazie-basilicummengsel erover.
- Leg de aubergine en courgette erop en bestrooi met de kaas.
- Bak de pizza's in twee keer in het midden van de oven in 15-20 min. gaar.
- Bestrooi de warme pizza's met de basilicumblaadjes en serveer direct.