Mi­ni­piz­za met ge­gril­de groen­ten ve­ge­ta­risch

Keukenspullen
  1. grillpan
  2. bakpapier
Ingrediënten
  • 30 g verse basilicum
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 600 g verse spinazie
  • 2 courgettes (in dunne plakken)
  • 2 aubergines (in dunne plakken)
  • 2 pizzadeeg met tomatensaus (koelvers)
  • 200 g gemalen geitenkaas
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Haal de blaadjes van het basilicum; snijd de steeltjes fijn.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de basilicumsteeltjes met de spinazie totdat die is geslonken. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken in een vergiet.
  • Besmeer de courgette en aubergine met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit de grillpan en gril de groenten.
  • Rol het pizzadeeg uit en snijd er 16 minipizza's uit.
  • Leg de pizza's op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de pizza's met de tomatensaus uit de verpakking en verdeel het spinazie-basilicummengsel erover.
  • Leg de aubergine en courgette erop en bestrooi met de kaas.
  • Bak de pizza's in twee keer in het midden van de oven in 15-20 min. gaar.
  • Bestrooi de warme pizza's met de basilicumblaadjes en serveer direct.