Zoe­te ui­en­piz­za

Ingrediënten:
  • 2 pakken Pizza & Tomato (à 470 g)
  • 1 net zoete uien (4 stuks)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel verse tijm (zakje à 15 g)
  • 2 bolletjes mozzarella (kaas à 125 g)
  • 2 trostomaten
  • 1 zak gemengde sla (200 g)
  • 4 eetlepels honing-mosterddressing (cup à 100 ml)
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Rol het pizzadeeg af
  • Snijd het in gelijke delen en leg het op 2 bakplaten.
  • Het deeg volgens de gebruiksaanwijzing in ca. 10 minuten bakken.
  • Pel intussen de uien en snijd ze in ringen.
  • Verhit ze in een koekenpan met olie.
  • De uien op zacht vuur ca. 5 minuten fruiten.
  • Breng op smaak met tijm, zout en peper.
  • Deegbodem uit de oven halen en de tomatensaus (uit pak) erover verdelen.
  • Verdeel de uien over de pizza.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizza's.
  • De pizza's in ca. 10 minuten gaar bakken.

Voor erbij: Tomaten wassen, in partjes snijden en met sla en dressing mengen. Pizza serveren met salade.