Pizza met paparika, tomaat, ui en champignons

Ingrediënten:
Voor 2 pizza’s

2 kant en klare pizza bodems of zelf de bodems maken

Ingrediënten bodem (bij zelf de bodem maken):
  • 250 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 150 ml water
  • scheutje olijfolie
  • snuf zout
Ingrediënten topping
  • 2 rode paprika’s
  • 400 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 400 gram passata di pomodoro
  • 4 theelepels pesto
  • 100 gram geraspte kaas
Bereiding:

Bereiding topping:
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Snijd de ui in halve ringen
  • Snijd de tomaat in halve ringen, verwijder de zaden
  • Bak met wat olijfolie een minuut of 8-10 in de pan.
  • Ondertussen snijd je de paprika’s in reepjes.

Bereiding bodems:
  • Meng de bloem met gist en zout en voeg dan water en olijfolie toe.
  • Kneed tot een mooi pizzadeeg.
  • Dek het deeg (in de kom) af met een natte theedoek en laat nu 1,5 uur op een warme plek rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verdeel het deeg in 2 porties. 
  • Maak met een deegroller een mooie, dunne pizzabodem. 
  • Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. 
Afmaken pizza's:
  • Besmeer de bodems met passata en verdeel er dan 2 theelepels pesto overheen.
  • Verdeel de paprika reepjes over de pizza, samen met de champignons, ui en tomaat.
  • Als laatste garneer je de pizza met geraspte kaas.
  • Bak nu in ongeveer 10-15 minuten goudbruin in de oven.