Ingrediënten:
Voor 2 pizza’s
2 kant en klare pizza bodems of zelf de bodems maken
Bereiding bodems:
Voor 2 pizza’s
2 kant en klare pizza bodems of zelf de bodems maken
Ingrediënten bodem (bij zelf de bodem maken):
- 250 gram bloem
- 7 gram droge gist
- 150 ml water
- scheutje olijfolie
- snuf zout
Ingrediënten topping
- 2 rode paprika’s
- 400 gram champignons
- 1 ui
- 2 tomaten
- 400 gram passata di pomodoro
- 4 theelepels pesto
- 100 gram geraspte kaas
Bereiding:
Bereiding topping:
Bereiding topping:
- Snijd de champignons in plakjes.
- Snijd de ui in halve ringen
- Snijd de tomaat in halve ringen, verwijder de zaden
- Bak met wat olijfolie een minuut of 8-10 in de pan.
- Ondertussen snijd je de paprika’s in reepjes.
Bereiding bodems:
- Meng de bloem met gist en zout en voeg dan water en olijfolie toe.
- Kneed tot een mooi pizzadeeg.
- Dek het deeg (in de kom) af met een natte theedoek en laat nu 1,5 uur op een warme plek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verdeel het deeg in 2 porties.
- Maak met een deegroller een mooie, dunne pizzabodem.
- Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem.
- Besmeer de bodems met passata en verdeel er dan 2 theelepels pesto overheen.
- Verdeel de paprika reepjes over de pizza, samen met de champignons, ui en tomaat.
- Als laatste garneer je de pizza met geraspte kaas.
- Bak nu in ongeveer 10-15 minuten goudbruin in de oven.