Piz­za met Hol­land­se gei­ten­kaas en as­per­ge­tips

Keukenspullen
  1. aluminiumfolie
  2. barbecue met boldeksel
Ingrediënten
  • 100 g groene aspergetips
  • 2 koelverse steenoven pizzabodems
  • 150 g Hollandse geitenkaas (belegen geraspt)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • versgemalen zwarte peper
Bereiden
  • Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips en kook ze in weinig water met zout in 1-2 minuten beetgaar.
  • Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • Verdeel de aspergetips over de pizzabodems.
  • Strooi er de geitenkaas en oregano over en bewaar de pizza's afgedekt in de koelkast.
  • Leg de pizza's op een ingevet rooster boven een matig heet vuur en dek de pizza's losjes af met aluminiumfolie of zet het deksel op de barbecue.
  • Bak de pizza's in 8-10 minuten krokant.
  • Druppel de olie over de pizza's, maal er een beetje peper boven en snijd de pizza's in punten.
Tip:
Vervang de geitenkaas eens door dunne plakjes gorgonzola of mozzarella.