Keukenspullen
Vervang de geitenkaas eens door dunne plakjes gorgonzola of mozzarella.
- aluminiumfolie
- barbecue met boldeksel
- 100 g groene aspergetips
- 2 koelverse steenoven pizzabodems
- 150 g Hollandse geitenkaas (belegen geraspt)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- versgemalen zwarte peper
- Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips en kook ze in weinig water met zout in 1-2 minuten beetgaar.
- Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Verdeel de aspergetips over de pizzabodems.
- Strooi er de geitenkaas en oregano over en bewaar de pizza's afgedekt in de koelkast.
- Leg de pizza's op een ingevet rooster boven een matig heet vuur en dek de pizza's losjes af met aluminiumfolie of zet het deksel op de barbecue.
- Bak de pizza's in 8-10 minuten krokant.
- Druppel de olie over de pizza's, maal er een beetje peper boven en snijd de pizza's in punten.
Vervang de geitenkaas eens door dunne plakjes gorgonzola of mozzarella.