Ingrediënten:
- 1 portie pizzadeeg (of een kant en klare bodem)
- 5 g tafelsuiker
- 50 g crème fraîche
- 80 g mascarpone
- 70 g ricotta
- ½ bol mozzarella (ca. 60 g)
- 2 theelepels vloeibare honing
- 15 g geplette, gedopte walnoten
- Rol het pizzadeeg uit (of haal het uit de verpakking).
- Leg het deeg plat neer op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Prik het deeg meerdere keren in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst.
- Bestrooi de rand van de pizza met tafelsuiker.
- Strijk een laagje crème fraîche over de pizza uit, waarbij je een rand van ongeveer 2 cm breed vrij laat.
- Strijk dan een laagje mascarpone op de pizza.
- Houd genoeg mascarpone achter om er 4 kleine bolletjes van te rollen.
- Snijd de ricotta en mozzarella in plakjes en schik die net als de 4 bolletjes mascarpone op de pizza. Garneer met stukjes walnoot.
- Neem dan een lepeltjes en druppel er de honing in een cirkel op de kaas mee.
- Bak de pizza 15 tot 20 minuten in een oven op 200 °C.