Piz­za con pa­ta­te (aard­ap­pel­piz­za)

Keukenspullen
  1. schone theedoek
  2. deegroller
  3. staafmixer met hakmolen
  4. bakkwastje
Ingrediënten
  • 500 g tarwebloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 300 ml lauwwarm water
  • 2 tl zout
  • 1 el vloeibare honing
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl zeezoutvlokken
Bereiding;
  • Zeef de bloem boven een ruime kom en meng de gist erdoor.
  • Voeg ⅖ van de olie toe en schenk al roerend met een houten lepel het lauwwarm water erbij.
  • Voeg het zout en de honing toe en kneed alles met de hand tot een soepel deeg.
  • Leg in een met bloem bestoven kom en laat afgedekt met een schone theedoek 40 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 2 gelijke stukken.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol elke bol deeg met een deegroller (of een f­les) uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm.
  • Leg de lappen deeg op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
  • Beleg het pizzadeeg met de aardappelplakjes, laat ze een beetje overlappen.
  • Bestrijk elke pizza met het bakkwastje met een ½ el olie.
  • Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en strooi over de pizza’s.
  • Bak de pizza’s ca. 20 min. in de oven.
  • Wissel de bakplaten halverwege van plek.
  • Doe ondertussen de rest van de olie en de kno­flook in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot knoflookolie.
  • Neem de pizza’s uit de oven en bestrijk ze met het bakkwastje met wat knof­lookolie.
  • Bestrooi de pizza’s met de zeezoutvlokken en serveer direct.