Keukenspullen
- schone theedoek
- deegroller
- staafmixer met hakmolen
- bakkwastje
- 500 g tarwebloem
- 7 g gedroogde gist
- 5 el olijfolie extra vierge
- 300 ml lauwwarm water
- 2 tl zout
- 1 el vloeibare honing
- 4 vastkokende aardappelen
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 teen knoflook
- ½ tl zeezoutvlokken
- Zeef de bloem boven een ruime kom en meng de gist erdoor.
- Voeg ⅖ van de olie toe en schenk al roerend met een houten lepel het lauwwarm water erbij.
- Voeg het zout en de honing toe en kneed alles met de hand tot een soepel deeg.
- Leg in een met bloem bestoven kom en laat afgedekt met een schone theedoek 40 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 2 gelijke stukken.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol elke bol deeg met een deegroller (of een fles) uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm.
- Leg de lappen deeg op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
- Beleg het pizzadeeg met de aardappelplakjes, laat ze een beetje overlappen.
- Bestrijk elke pizza met het bakkwastje met een ½ el olie.
- Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en strooi over de pizza’s.
- Bak de pizza’s ca. 20 min. in de oven.
- Wissel de bakplaten halverwege van plek.
- Doe ondertussen de rest van de olie en de knoflook in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot knoflookolie.
- Neem de pizza’s uit de oven en bestrijk ze met het bakkwastje met wat knoflookolie.
- Bestrooi de pizza’s met de zeezoutvlokken en serveer direct.